BDSM ordliste

Alle der er klar til at tage deres første bid, af det forbudne frugt kaldet BDSM, støder på nogle ord, og termer som kræver en forklaring. Den fagre nye verden af ​​BDSM, kan til tider virke en smule skræmmende, eller fjollet, ved første øjekast. Nogle gange er det vejen til intense og fantastiske oplevelser og relationer.

Hvis du har hørt nogle BDSM udtryk, der undrer dig, eller du blot er nysgerrig, så er det her et godt sted at starte . Her er vores egen ‘ordliste over BDSM ord’.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

24/7 – At leve i et 24/7 forhold, vil sige at man gør det 24 timer i døgnet, syv dage om ugen.

A

Age Play – mellem voksne der indtager forskellige roller, for at give udtryk for en fetish baseret på alder. Dette kan være i form af lærer og fræk skolepige, mor og søn, eller far og datter. Men ikke kun begrænset til det.

Anal plug – En dildo beregnet til indførelse i anus. Typisk er de lidt mindre i diameter, og har en form for “stop-klods” i bunden, således den ikke glider helt ind i tarmen.

Anal Sex eller Anal lege – Enhver seksuel udøvelse eller fetish der fokuserer på anus.

Anal træning – Gradvis udvidelse af endetarmen, således at man kan indføre større og større objekter.

Anilingus – Se riming.

Animal roles – Rollespil der involverer dyr, for eksempel hunde, katte, heste, grise osv.

Aromaer – dufte og lugte der kan være med til at give en forstærkende effekt i en BDSM seance. Det kan være duftlys, røgelse eller andre ting.

Asphyxiation – Se breath control.

Auto-Erotic Strangulation – er når man forsøger at forøge sin seksuelle nydelse, ved at forsøge at kvæle sig selv, eller lade andre gøre det med en selv. Det er absolut ikke noget vi råder til at lege med alene.

B

Ball-gag – En rund type gag, som bruges til at få den submissive til at tie stille.

Beta-Endorfin – Morfin lignende stof som kroppen kan producere hvis den bliver udsat for smerter.

Bidsel – Pind eller stang, som regel lavet af træ, gummi eller læder der kan bruges til at gagge med.

Breath control (BC) – Leg med berøvelsen af åndedrættet, det kan være ved hjælp af hænder, bælte, poser og meget andet. Det skulle forstærke orgasmen hvis man bliver frarøvet ilt under sex. At lege med BC kan være farligt, men også frækt og pirrende.

Bastinado – Slag under fødderne, er ekstremt smertefuldt, så forsigtighed bør udvises.

BDSM – Bondage/Dominans/Sado/Masochisme. Oftest forkortet SM.

Beastiality – Sex med dyr (dyresex).

Bi-sexuel – Person der tænder på begge køn.

Blindfold – Bind til at tage for øjnene så du ikke kan se. Berøves du en af dine sanser, kan de andre skærpes.

Bloodsports – Er BDSM lege der skærer eller prikker i huden, således at der løber blod. Det kan også skyldes hårde pisk, branding, eller piercinger. Der er også enkelte der ynder at drikke blod, men igen – pas på, det er ikke helt ufarligt, og vær opmærksom på risikoen for AIDS.

Blowjob – Tilfredsstillelse af manden ved hjælp af munden.

Body Modification – er en term der dækker over blandt andet piercinger, tatoveringer, branding og andre former der kan forandre kroppen, eller blot udsmykke den.

Bondage – Leg med reb til fiksering af din partner. En form for bondage er den japanske bondage, der nærmest er en kunstart.

Bondage tape – En form for tape der ikke klæber mod huden, men derimod klæber mod sig selv. Perfekt til bindelege, hvor du ikke skal være bange for at håret sidder fast i limen. Se mere her.

Boot Boy – er et navn der gives til en submissiv (typisk homoseksuel) mand, som har en fetish for læder støvler der bæres af den dominante.

Bottom – er et ord der i BDSM sammenhænge beskriver en person som modtager smerte, og en “top” er den person der påfører smerten. Termen “bottom”, inkluderer alle der er modtager af BDSM lege, det kan være bondage, afstraffelse, pisk eller andet.

Bottom Space – Se Sub space.

Branding – Brændemærkning med varme genstande.

Brat – Se tøs.

Brystklemmer – Klemmer til at sætte på brystvorterne, det skaber en øget følsomhed, når man lukker for noget af blodet til området.

Bullwhip – Er en af de mest dramatiske redskaber til rådighed. Det er en pisk, lavet af et kort håndtag, med en lang hale af læder. Jo længere hale, jo svære er den at styre.

Buttplug – Se anal plug.

C

Caning – At få pisk med med et spanskrør

Cat ‘o’ nine tails – Oprindeligt brugt af den britiske flåde til at piske kæphøje sømænd, og var en læderpisk med 9 haler på. Nogle gange blev disse haler vævet med bly, og kunne bogstavligt talt piske helt ind til knoglerne. I dag bruges termen dog om stort set alle piske med flere haler.

Chastity belt – Se kyskhedsbælte

Cock and balls tortur (CBT) – er “tortur”, eller leg med smerter omkring de mandlige kønsorganer. Dette kan være klemmer, stramme bindinger, piske, elektroder eller andet.

Crossdressing – Er når en mand klæder sig i kvindetøj, eller en kvinde klæder sig i mandetøj. Det er en forholdsvis almindelig fetish.

Cunnilingus – At slikke fisse.

Cutting – Se blodsports

Cybersex – Oftest mellem to eller flere personer, der kommunikerer online via computere, for eksempel via en chat, og skaber en fælles seksuel fantasi, hvor de begge beskriver deres egen rolle, hvad de føler, hvad de gør. Man kan sige de begge er med til at skabe og skrive fantasien.

D

Deep Throat – Ved et blowjob, at tage penis så langt ned i halsen man kan.

Dildo – En penis-attrap der findes i mange forskellige størrelser og former. Se det store udvalg her.

Discipline – I BDSM øjemed betyder det træning af din submissive, for at få han/hende til at følge dine regler. Dette gøres typisk ved at straffe en ulydig handling.

Dom – Andet ord for mandling dominerende

Domina – Kvindelig dominerende.

Dominant – En person der nyder at udøve magt og/eller over en anden. Denne betegnelse bliver både brugt om mænd og kvinder.

Double penetration – At indføre dildo eller penis i både kvindens skede og anus.

D/S – Står for Dominans og submissive.

E

Edge Play – Er en term der bliver brugt for lege med den submissives grænser. Det hentyder til at forsøge at “skubbe” til de grænser som den submissive oftest har stillet op. Det kan være både aktiviteter der er fysisk farlige, som knive, nåle osv, men også nogle der er psykisk “farlige”, som voldtægtslege, slaveri, eller noget som den submissive føler sig utryg ved.

Elektro Play – Involverer lege med strøm. Her snakker vi altså ikke 220 volts strøm, men små apparater der kan generere en mild strøm, der er sikker at lege med. Det er ikke nødvendigvis smertefuldt, men ligeså meget pirrende.

Endorphiner – Naturlige stoffer der kan frigives i hjernen, for at reducere smertefølelsen, og kan genere en følelse af at være høj”.

Enema – Tarmudskylning, gøres før analsex eller anale lege, for at undgå ubehagelige overraskelser.

Exhibitionisme – Lysten til at vise sig frem overfor folk.

Exhibitionist – En der ynder at vise sig frem overfor folk, det kan være både venner og fremmede.

F

Facesitting – At den ene part sidder på den andens ansigt.

Faldskærm – Indretning til at spænde om mandens pung. Denne kan så tynges med lodder, og vægte.

Felatio – Se blowjob.

Fetish – Bliver brugt til at beskrive en seksuel fiksering på en aktivitet eller genstand. Det kan være fødder, korsertter, sko, latex, læder, brugte trusser, bamser og ting endnu mere obskure og underlige (for andre).

Fisting –  Indførelse af en hånd i enten vagina (vaginal fisting), eller i anus (anal fisting).

Fiksering – At få den ene part til at stå stille, mens man selv har frie hænder. Det kan være at placere den ene part i en gabestok, eller binde dem, eller noget helt tredje.

Flogger – Er en multi-trådet pisk, oftest lavet af læder.

Fod fetish – En fetish hvor det seksuelle drejer sig om fødder og/eller sko.

Fransk (French Kissing) – Et kys der involverer åben mund, tunge, og at dele spyt. Nogle gange også brugt som et kodeord for cunnilingus (fisse slikning), og for fellatio (blowjobs).

G

Gags – Redskaber lavet til at lukke munden på den submissive. Der er forskellige slags, det kan være en slags bold du kommer i munden på den submissive (ball-gag), eller en pind, eller noget helt andet. Formålet er, at den submissive ikke kan snakke så godt, og oftest sker der en øget spyt produktion, som render ud af munden, da vedkommende ikke så godt kan synke.

Gender play – Rollespil, hvor den ene, eller alle parter tager rollen af det modsatte køn.

Golden shower – Se urinsex.

Grænse – En submissivs grænser er oftest vel defineret, der kan være hårde grænser, som i – Jeg vil ALDRIG prøve. Bløde grænser, som i – Jeg vil måske udforske mere af…

Græsk – Se analsex

H

Halsbånd – Bæres af den submissive som tegn på underkastelse. Nogle submissive får deres halsbånd af deres herre, og dette bæres med stolthed, for det er tegn på at de tilhører ham/hende. Halsbåndet har en stor symbolsk betydning.

Handjob – Seksuel tilfredsstillelse af den anden part ved hjælp af hånden.

Harness – Seletøj i læder.

Hogtie – En bondage stilling hvor den ene part ligger bundet på maven, med ankler og håndled bundet sammen på ryggen.

Håndjern – Bruges til at fiksere og fastspænde den ene part.

I

Infantilisme – Rollespil, der indebærer en baby-agtig opførelse af den ene part, kan være brug af bleer, sutter osv.

J

Japansk bondage – er en avanceret, og for nogle smuk reb bondage udviklet i østen, hvor den oprindeligt faktisk var en tortur teknik. Den kombinerer hjælpløsheden fra den traditionelle bondage, med skønhed, og i nogle tilfælde intens erotisk massage, der skyldes tryk fra selve rebet, men også strategisk anbragte knuder.

K

Katherine Wheel – Er et stort rundt, lodret monteret hjul. Den submissive bliver bundet fast til dette hjul, og kan derefter roteres rundt efter behov. Det giver nem adgang til alle dele af offerets krop, for enten at pirre, drille eller afstraffelse.

Knifeplay – Leg med knive, behøver ikke involvere det at skære, nogle gange er truslen nok.

Kyskhedsbælte – Anordning der typisk anbringes af den dominerende på den submissive, for at forhindre dem i seksuelle aktiviteter uden at vedkommende giver lov.

L

Lavement – Tarmudskylning. Bruges ofte før analsex til at tømme tarmen, så man undgår uheld.

Latex – er et skinnende stof, der sidder stramt til kroppen og er genstand for en betydelig fetish.

Læder – er en af ​​de mest grundlæggende og bredeste feticher i BDSM scenen. Læder nederdele, læder chaps, læder seler, læder manchetter, læder padler, listen er uendelig.

M

Manchetter – Er typisk lavet ud af læder, satin, silke, metal eller andet, og er lavet til at fastspænde/fastholde enten ankler eller håndled.

ManiFest – en fest for fetichister.

Marking – Mærker der efterlades på den submissives krop, som et resultat af en afstraffelse, for eksempel pisk. Nogle gange er mærkerne forbundet med en stolthed, andre gange er det ydmygende.

Masochist – En som finder nydelse, oftest seksuel nydelse af at påføre en anden smerte eller ydmygelse.

Master – En term brugt om den dominerende. I et D/S forhold, hvor den submissive påtager sig rollen som slave, mens den dominerende har rollen som master.

Mentor – En der påtager sig rollen i at lære en anden op. Det kan være en dominerende der tager en anden dominerende under sine vinger.

Mind Play – En psykologisk manipulation af den dominante, der skal være med til at intensivere den psykiske oplevelse for den submissive. Dette kan være at lege med en kniv foran vedkommende, true med at skære, for at fremkalde frygten for det.

Mistress – Det kvindelige modstykke til en master.

Mummificering – er en meget stram og besnærende form for bondage, der indebærer at personen er helt (eller næsten) omviklet i for eksempel husholdningsfilm, bandage, eller bondage tape.

N

Necrophilia – Seksuel tiltrækning af lig.

Nipple Play –Fordi vores brystvorter er så sensitive, og erogene, så er de oftest et yndet mål for leg. Enten i form af pirring med klemmer, stearin, isterninger eller pisk.

Novice – En der er ny i BDSM scenen, og mangler erfaring.

O

O (The Story of O) – Er en novelle der omhandler sadomasochisme, skrevet af Pauline Reage i 50’erne. Den fortæller historien om O, en fransk kvinde der bliver ført til udkanten af Paris, af sin elsker Rene. Der bliver hun systematisk undertrykt, og langsomt formet ind i rollen som en villig slave, gennem seksuelle overgreb, pisk med mere.

Oralsex – Stimulering af kønsorganerne ved hjælp af mund og/eller tunge.

Orgasme kontrol – At overlade kontrollen over din orgasme til en partner.

Orgasme nægtelse – Når du nægter din partner orgasme, men hele tiden bringer dem på grænsen til en. Når først de så får orgasmen, så skulle den være mere end intensiveret.

P

Paddle – Et spanking redskab beregnet til brug på balderne. Padler er traditionelt lavet af træ, men findes oftest i en læder udgave. Den har som regel en fast kerne, lavet af enten metal eller fiberglas. Alle faste, flade objekter kan bruges som paddler, som for eksempel en hårbørste.

Pain slut – Er en masochist der nyder og søger smerten for sin egen skyld.

Penisring – En ring typisk lavet af blød silikone, til at stramme for blodtilførelsen til penis. Dette giver en længere, og hårdere erektion. Se det store udvalg af penisringe her.

Pervert –Er en person hvis seksuelle adfærd opfattes som uacceptabelt eller unormal. Ofte brugt af selvudnævnte moralister til at beskrive de folk der udøver anden seksuel adfærd end deres egen. Da siden blev startet her, gik vi under navnet “The Pervs”.

Piercing – At penetrere huden, enten permanent, eller midlertidigt. Det kan være i forbindelse med nåle leg.

Playroom –Er et værelse dedikeret udelukkende til SM lege. Det kan være udstyret med manchetter, reb, spejle, piske, paddles, bænke og en masse andre ting.

Polyamorous – At elske mere end en. Det kan være en seksuel kærlighed, spirituel, følelsesmæssig, eller en kombination af disse. Polygame folk lever ofte i åbne forhold, hvor det er okay at være sammen med andre.

Pony-Play –En subkultur indenfor BDSM. En ponygirl, eller ponyboy tager rollen som en pony, og bliver trænet at den dominante. Typisk er den menneskelige pony nød til at være seletøj, mens de trækker en vogn, bærer en rytter

PVC (Poly Vinyl Chloride) – Er et tyndt skinnende plastic materiale, ofte brugt til at lave fetish tøj af.

Q

R

Riming – At slikke i og omkring endetarmen.

Role Play – At lege forskellige roller, med det formål at udføre seksuelle fantasier. Nogle af de mere populære rollespil er lærer og elev. Doktor og patient eller sygeplejerske. Men alt hvad du kunne drømme om.

S

Sandwich – At en pige bliver taget både vaginalt og analt samtidigt. Også kaldet double penetration.

Scat – Er leg der involverer afførring.

Slave – Mand der underkaster sig sin herre eller domins vilje.

Slavinde – Kvinde der underkaster sig sin herre eller dominas vilje.

Slave kontrakt – er en aftale der formelt fordeler rollerne, ansvaret og ikke mindst grænserne mellem den dominante og den submissive.

SMil – Foreningen af sadomasochismer og fetichister.

Sounds – Anordning til at stimulere urinrøret med.

Spansk – At få udløsning mellem pigens bryster.

Sprøjteorgasme – Se mere her

Squirte – Kvindelig ejakulation, også kaldet en sprøjteorgasme.

Stearinlys – Bruges ofte i seancer til enten at skabe en stemning, eller til at dryppe varm stearin på den submissive. Generelt set, skal der bruges helt almindelige hvide paraffin lys, hvilke har det lavest smeltepunkt. Som tommelfinger regel kan man bruge, at jo blødere stearinen er, jo mere sikre er de at bruge.

Spanking – Samlet betegnelse for smæk. Det kan være med pisk, paddle eller hånden.

Spredestang – En stang der kan bruges til at binde mellem benene på den submissive, således at vedkommende ikke kan samle benene. De findes i mange forskellige udgaver, nogle beregnet til reb, andre kan man sætte manchetterne fast.

St Andrews kors – er et X formet kors, typisk lavet af træ. Det er perfekt til at binde den submissive til, da kroppen fremstår som mere eller mindre helt tilgængelig.

Stopord – Et ord som alle der leger med BDSM bør indføre. Stop kan nemlig ikke bruges, da det oftest bliver sagt uden at man tænker over det. Når et stopord bruges, er det fordi den dominate har overskredet, eller er ved at overskride grænserne hos den submissive. Bruges et stopord skal det man har gang i stoppes MED DET SAMME!! Det internationale stopord i BDSM kredse er cirkus. Men enhvert ord man aftaler kan bruges.

Stoptegn – Samme som stopord, bruges når det ikke er muligt at kommunikere mundligt.

Straight jacket – spændetrøje.

Sub – Bruges oftest om en person, der mere tænder på underkastelse end på smerte.

Sub Space – er en tilstand som nogle submissive glider ind i under BDSM seancer. Det siges, at det er ligesom at være høj.

Suspension – Typisk at blive bundet på en måde, så man kan hejses over jorden ved hjælp af reb.

Swinger – Person (der efter aftale) dyrker sex med flere andre. Måske i selskab med sin partner.

Switch – Person der kan tage/lide rollen som både submissiv og dominant.

is the name for a person who enjoys both the submissive and dominant roles at different times.

T

Top – Den person der påfører smerte, modsat “bottom” som modtager. For eksempel ved piskning, vil “toppen” give pisk, mens “bottom” vil modtage dem.

Topping from the bottom – Når en submissiv prøver at styre BDSM seancen, selv om vedkommende skulle foregive at være submissiv.

Tøs – Beskriver en submissiv der elsker at udfordre den dominates tålmodighed. At være tøs involverer roleplay, og at være tøs, kan bedst beskrives som en flabet lille forkælet møgunge.

U

Udblokning – Når man fylder enten vagina eller anus så meget ud, at det er næsten umuligt at indføre så meget som en tandstik mere. Jo mere udblokket, jo bedre er der nogle der mener.

Urinsex – Leg med urin.

V

Vanilla – Almindelig sex, modsat BDSM. Her er der tale om almindeligt samleje, uden elementer af BDSM.

Varme og kulde – I BDSM sammenhænge er det typisk lege med stearin (varme), og isterninger (kulde). Den store kontrast kan være ganske pirrende, smertefuld, eller hvordan du nu opfatter det.

Violet Wand (electrical toy) – Elektrisk apparat der skaber en spænding mellem huden og apparatet. Det kan give en pirrende fornemmelse.

W

X

Y

 

Se også

bedre orgasmer for kvinder

3 tips til bedre orgasmer for kvinder

Hvis du er kvinde, bør du onanere meget. Der er nemlig rigtig mange fordele ved …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.